هر چند بلبرینگ اسپیندل بر روی شافت های افقی که بیش از 70% کل اتصالات شافت های صنعتی را شامل می شوند اتصال پیدا می کند اما با این وجود علاوه بر قابلیت تعلیق بار های شعاعی دذ تمامی جهات قابلیت تعلیق بار های محوری نیز در یک جهت دارند. دلیل اصلی و اهمیت این قابلیت به سرعت زاویه ای نوسان مربوط می شود. بطور معمول اتصال بلبرینگ اسپیندال بر روی شافت هایی با سرعت زاویه ای بسیار بالا صورت می پذیرد. عملا در سرعت های زاویه ای اندک بر روی شافت های افقی استفاده از بلبرینگ شیار عمیق ترجیح پیدا می کند. زمانیکه سرعت دورانی بالا می رود میزان اینرسی بالا، میزان بالای نیروی گریز از مرکز و نوساتان و ارتعاشات شافت همگی به ایجاد بار های محوری نیز می انجامند که نیاز به کاربری بلبرینگ اسپیندال با قابلیت تعلیق بار های ترکیبی را افزایش می دهد. قابلیت تعلیق سرعت زاویه ای در مورد برخی از انواع بلبرینگ اسپیندال به بالای 3600 دور در دقیقه نیز می رسد.
بلبرینگ اسپیندل بگونه ای طراحی و تولید می شود که قابلیت تعلیق بار های شعاعی در تمامی جهات در اتصال شافت های افقی و تعلیق بار های محوری را در یک جهت داشته باشد و از این رو در دسته بلبرینگ های ترکیبی دسته بندی می شود. اما قابلیت و میزان تعلیق بار توسط بلبرینگ اسپیندل در راستای محوری های X , Y به شکل هندسی قفسه و یا در برخی انوع طراحی ها قوص های داخلی رینگ های اتصال دارد. در واقع بکارگیری قفسه هایی بصورت پروفیل مخروطی قابلیت تجزیه بار و تنش اعمالی ترکیبی را بر روی هر دو محور فراهم می آورد. هر اندازه زاویه آلفا که بین راستای امتداد سطح مخروطی قفسه بلبرینگ اسپیندال با سطح افق بیشتر شود قابلیت تعلیق بار محوری در راستای شافت اتصال در یک جهت نیز بالاتر می رود.
در طراحی بلبرینگ اسپیندال بگونه ای که رینگ های بیرونی در تعلیق بار ترکیبی موثیر باشند دو رینگ بصورت مکمل دارای سطوح قوصی شکل داخلی در تماس با ساچمه های بلبرینگ اسپیندال قرار گرفته و فوص داخلی بوجود آمده یک مولفه تجزیه پذیر از نیرو را در راستای محوری در اتصال بلبرینگ اسپیندال فراهم می آورد.
بلبرینگ اسپیندل اغلب در مواردی در اتصالات شافت های افقی بجای بلبرینگ شیار عمیق مورد استفاده قرار می گیرد که به واسطه ضربه، اینرسی و یا سرعت زاویه ای بالا بار های شعاعی نیز بصورت موقت در اتصال شافت پدید آید و جایگزینی بلبرینگ شیار عمیق با بلبرینگ اسپیندل به سبب قابلیت این نوع بلبرینگ ها در تعلیق بار های ترکیبی بالاخص در سرعت های زاویه ای بالا می باشد. از این رو در کل بلبرینگ اسپیندل در زمره انواع یاتاقان ها با حساسیت در تولید و کاربری بوده و کیفیت و تکنولوژی تولید تاثیر بسیار زیادی در کاربری و طول عمر این نوع یاتاقان ها دارد. طراحی ویژه قفسه و رینگ ها بالاخص در قوص های داخلی آنها، قابلیت فراوری فلزاتی با مقاومت سایشی و حرارتی در سرعت بالای دورانی اتصال بلبرینگ اسپیندل تحت تاثیر برند های تولید کننده و استاندارد صنایع کشور های آنها می باشد. در زیر به معرفی برخی از برند های معتبر تولید کننده بلبرینگ اسپیندل می پردازیم.
در استفاده از بلبرینگ ها، رولبرینگ ها و یاتاقان ها بالاخص در مواردی که با تشدید بار یا سرعت مواجه هستیم مانند بکارگیری بلبرینگ اسپیندل بر روی شافت هایی با سرعت دورانی بسیار بالا کیفیت تولید که در نام برند و کشور تولید کننده نیز خلاصه می شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.